EN | BA

O NAMA:

Misija “Balkans Post” je da Vas izvještava o provjerenim i tačnim analizama svijetskih događaja, na istinit i nefiltriran način. Osjećamo da možemo mnogo bolje odrađivati ovu misiju nego drugi web-sajtovi s vijestima, jer nas ne ugrožavaju ideološke granice desnice i ljevice. To nam dozvoljava da se ne stidimo istine i da se neumorno držimo izvora bez obzira o čemu se radilo.

Ali to ne znači da smo zagovornici "moralne ekvivalentnosti" ili da pravolinijski podržavamo bajrak "objektivnosti". Mi prepoznajemo postojanje dobrog i zla u duhovnoj sferi i u zemaljskom domenu politike i geopolitike, i mi se uvijek zalažemo i pružamo podršku potlačenim i nedužnim. Živimo u dobu u kojoj nepravda i korupcija vladaju vrhom, gdje je dekadencija i odvratnost norma, a samo-obožavanje i samozadovoljstvo se čuvaju kao najviše vrline. Na zemlji nema ništa što ostaje neotkriveno, nema pojedinca, nema strukture, nema institucije. Ali to ne znači da su nesavršeni i omalovaženi pojedinci, strukture i institucije, te da su nesposobni da se bore protiv zastrašivanja od strane takve tame koja prijeti i želi da nas sve okruži i da nas oslabi i odvrati od ispravnog puta, riječ je o gnusnim hordama.  Nasuprot njih se može stati i protiv njih se može boriti kvalitetno.  

To je upravo ono što mi vidimo u našoj misiji na Balkanu.

Dok smo zasnovani na Balkanu i Balkan je centrala za našu analizu svijeta, to je daleko od naše jedine oblasti stručnosti ili jedine oblasti svijeta za koju smo zainteresovani da je pokrivamo. Gdje god da je borba bijesna, mi ćemo to pokritivati radi Vas i nastojati ćemo da presječemo maglu prevare i laži koje priječaju dopiranje istine i koje se uvijek postavljaju  pred istinom.

Zahvaljujemo se na interesovanju i Vašoj podršci i nadamo se da ćete ostati uz nas.